Lanseringsseminarium CarbonLoop

Snabbast vägen till fossilfria transporter – köp klimatnytta!

Företag med tuffa klimatmål och transportörer med omställningsambitioner borde kunna fasa ut fossila drivmedel betydligt snabbare än vad vi ser nu. Lösningar och teknik finns. Men ändå uppstår ofta problem med att matcha utförare med dem som efterfrågar ett lågt klimatavtryck. Energifabriken bjuder in till ett webbsänt seminarium som diskuterar problematik och lösningar tillsammans med Mattias Goldman från 2030 sekretariatet, Axel Lindfors, Linköpings universitet, Systembolaget och Bring.

När reduktionsplikten sänktes den 1 januari 2024 till EU:s miniminivå ökade koldioxidutsläppen från Sveriges transporter och det blev i ett slag svårare för många företag att nå sina klimatmål. Nu krävs att vi testar nya lösningar för att omställningen ska fortsätta. Exempel på en sådan lösning är Energifabrikens nya tjänst CarbonLoop.

Men leder den här typen av tjänster till minskade utsläpp på riktigt och finns det inte en risk för grönmålning? Vad krävs för att vi ska nå klimatmålet för transporter och vad kan företag göra för att komma dit?

Hör Mattias Goldman, 2030-sekreteriatet diskutera dessa frågeställningar med Axel Lindfors Bitr. Universitetslektor på Linköpings Universitet samt möt företrädare från Systembolaget och Bring som valt att prova den nya lösningen för att möta kundkrav och sänka sina utsläpp.


När: Onsdagen den 6 mars kl 8.15-9.00

Var: Digitalt via Teams

Pris: Kostnadsfritt

Anmälan: Senaste dag för anmälan är den 4 mars.

För frågor, kontakta: Maria Gungner, Produktansvarig Affärsutvecklare, maria.gungner@energifabriken.se, 0706-38 03 75


Program

Inledning – Vägen till 2030 – kan vi klara klimatmålet och vad krävs ur ett systemperspektiv?

  • Mattias Goldman, 2030-sekreteriatet
  • Axel Lindfors, Bitr. Universitetslektor på avdelningen för Industriell miljöteknik, Linköpings Universitet  

Vilka hinder finns på vägen och hur kan en lösning se ut?

  • Henrik Östlund, Systembolaget
  • Catherine Löfquist, Bring
  • Maria Gungner, Energifabriken

Paneldiskussion

Webbinariet modereras av Peter Henriksson, 2050 Consulting.


Rulla till toppen